Krem z orzechów laskowych z nutą czekolady BIO 200g OCTO by Cocoa
Opis
Krem z orzechów laskowych z delikatną nutą czekolady BIO – OCTO by Cocoa
Klasyczny włoski deser Gianduja z orzechów laskowych, w którym rafinowany cukier zastąpiliśmy cukrem z kwiatów palmy kokosowej. Dzięki swojej karmelowej nucie uzupełnia on dominujący orzechowy smak delikatną słodyczą. Doskonały do wszelkich deserów, tostów lub delektowania się prosto ze słoika. Elegancki słoik dopełniający całości sprawia, że OCTO krem orzechowy może sam w sobie być wspaniałym prezentem.
Warunki przechowywania: Wszystkie produkty wytwarzane są z surowców ekologicznych , bez użycia chemicznych środków wydłużających termin przydatności , bądź poprawiających walory smakowe . Kremy po roztarciu i zapakowaniu przechowywane są w naszej manufakturze w temp 17-18*C i po zakupie nie powinny być przechowywane w temp. Wyższej niż 22*C. Po otwarciu opakowania powinny być spożyte w przeciągu ok 3 tyg. Uwagi: Pojawiające się rozwarstwienie tłuszczy jest zjawiskiem normalnym. Produkt po powtórnym zamieszaniu jest gotowy do spożycia.
Opakowanie: 200 g (szklany słoik)
Kraj producenta: Polska
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna: 2478 kJ/597kcal tłuszcz – 44g | -w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 9g węglowodany – 35g | -w tym cukry – 35g błonnik – 5g | białko – 10g | sól – 0,1g
Informacja: W produkcie jest możliwa obecność innych orzechów. Nie zawiera mleka. W zakładzie produkcyjnym nie używamy orzechów ziemnych.
Minimalna data ważności: 07.06.2024
Skład: orzechy laskowe* 58%, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, kakao w proszku* 4%, emulgator: lecytyna słonecznikowa* , wanilia Bourbon*. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych.