Kaszka Manna dawnych zbóż 'Czary Mamy' BIO 200g Helpa

ekologiczna kaszka manna dawnych zbóż (płaskurka, orkisz, samopsza) dla dzieci, do krótkiego gotowania

Termin ważności: 08.2019 Promocja cenowa -15%!

Producent: Helpa

Dostępność: na magazynie

Wysyłka: 24–48h

Dostawa: darmowa już od 199 zł

11,64  13,70  cena obniżona: promocja cenowa na produkt
Ocena: 0 na 5 (opinii: 0) dodaj opinię

Kaszka manna dawnych zbóż 'Czary Mamy' BIO – Helpa

Kaszki CZARY MAMY to ekologiczne kaszki dla dzieci. Naturalne, do krótkiego gotowania. Kaszki 'Czary Mamy' nie są produktem błyskawicznym. Naturalne zboża zawarte w ich składzie, starannie wyselekcjonowane i odpowiednio rozdrobnione, wymagają zaledwie 2-3 minut gotowania.

  • ekologiczna
  • bezmleczna
  • zawiera gluten
  • bez dodatku cukru
  • opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji

Produkt idealny dla rodziców, którzy chcą przygotować dzieciom szybki i zarazem zachowujący wartości odżywcze posiłek. Kaszki polecane rodzinom, szukającym naturalnej żywności, która jest jednocześnie wygodna i szybka w przygotowaniu. Dzięki kaszce CZARY MAMY każda mama może stać się czarodziejką, w trzy minuty tworząc posiłek pełen wartości odżywczych i smaku. Produkt nie jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego.

Składniki wyróżniające:  płaskurka, orkisz, samopsza

Płaskurka to starsza siostra orkiszu. Według historycznych przekazów jest jednym z pierwszych udomowionych zbóż, którego uprawy sięgają 7 tys. lat p.n.e. Podobno chleb, którym Jezus dzielił się podczas ostatniej wieczerzy, był upieczony właśnie z tego zboża. Ciemniejsza od pozostałych odmian pszenicy barwa wynika z dużej ilości składników mineralnych. Orkisz to dawny gatunek pszenicy, znany już w starożytności. Rzymianie uznawali go za pokarm dający siłę, dlatego spożywali go gladiatorzy i uczestnicy igrzysk. Obecnie panuje moda na orkisz, jego produkty cieszą się dużą popularnością i przypisywane są im liczne właściwości lecznicze. Uprawiany jest jednak na małą skalę, głównie w gospodarstwach ekologicznych. Zawiera więcej białka, kwasów tłuszczowych nienasyconych, witamin oraz składników mineralnych niż pszenica zwyczajna. Jest przy tym lekkostrawny i łatwo przyswajalny. Gluten orkiszowy jest także lepiej niż pszenny tolerowany przez nasz organizm. Samopsza to najstarsza z pszenic. Uznawana jest wręcz za roślinę leczniczą. Cechuje się wyższą od pozostałych pszenic zawartością substancji bioaktywnych oraz białka. Produkty z samopszy, jak również z pozostałych dawnych odmian pszenic, mogą stać się alternatywą dla osób nietolerujących glutenu. Badania wskazują, że gluten samopszy jest lepiej tolerowany przez organizm ludzki w stosunku do pszenicy zwyczajnej.

Jak przygotować? Przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml wody lub mleka. Wsyp powoli 2 łyżki kaszki do zimnej wody. Doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając do uzyskania jednolite konsystencji i gotuj 2-3 minuty.

Opakowanie: 200g

Kraj producenta: Polska

Składniki: ekologiczna pełnoziarnista kaszka manna orkiszowa (40%), z samopszy (30%), z płaskurki (30%).

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Inni
kupili również